perjantai 14. joulukuuta 2012

Buddies!Meidän ensimmäiset vieraat, Nina ja Oliver saapuivat torstai-iltana viime viikolla. Oli aivan ihana mini-loma. Viime päivät ovat toudellakin olleet happy days!

Saimme tuliaiseksi salmiakkia, myös nestemäisessä muodossa ja Fazerin suklaata.

Jussin hakiessa vieraitamme kentältä, valmistin minä tomaattikeittoa a la Jamie. Taisivat vieraatkin ihastua tämän miehen reseptehin, koska Nina osti saman kokkikirjan itselleen.


Perjantaina Jussilla oli normipäivä. Joten me muut lähdimme päivällä käymään Cruden bayssä. Cruden bay on noin 2000 asukkaan kylä noin 15 minuutin ajomatkan verran meiltä. Nautimme auringonpaisteesta, rannasta ja merestä. Käveltyämme rannan toiseen päähän, näimme hylkeitä. Ainostaan päät, mutta kumminkin. Kuulemma rakkaus alkaa kukoistaa kun kävelee kyseisellä kauniilla rannalla..kuvista päätellen legenda pitää paikkansa :)Kävimme lounaalla paikallisessa hotellissa. Oliver maistoi haggista ja Nina ja minä söimme päivän kalan. Todella maittavat ruuat.


Illalla lähdimme kohti Edinburghia. Ajomatka meni mukavasti pelaten autopeliä ja juoden pari siideri ja olutta. Vanha kunnon Roadtrip! Ystävämme, Jenni ja Olli ovat opettaneet meille hauskan ajanvietteen autossa. Eli päätetään kategoria, vaikka bändit ja artistit, jonka jälkeen päätetään sana joka muodostuu jos ei keksi bändiä/artistia. Meidän sana oli DRUNK, skottilaisittain lausuttu. Sitten joku aloittaa, vaikka Madonna, seuraavan pitää aloittaa artistin viimeisellä kirjaimella, eli tässä tapauksessa A:lla. Ja niin se peli jatkui ja jatkui, kunnes minä olin DRUNK. 

Illalla kävimme nauttimassa intialaista ruokaa. Very spicy, mutta hyvää.Lauantai-päivä meni mukavasti turistellen. Nähtiin Edinburghin linna, käveltiin Royal Mile ja nautimme maittavan lounaan. Sillävälin kun Nina ja minä käytiin tsekkaamassa Edinburghin kauppojen antimet, niin pojat lähtivät kohti Arthurs Seatiä, näköalavuori.Illalla kävimme syömässä tapaksia. Indaba-ravintolassa. Tämä keittiö oli saanut vaikutteita tapaksiinsa Venezuelasta, Etelä-Afrikasta ja Skotlannista. Ja taas oli maukasta. Ja joo, tää ravintola oli sijalla 3 kaikista yli tuhannesta ravintolasta Edinburghissa joita on Tripadvisorissa arvosteltu. Ruuat ehti nopeammin suuhun kuin kamera käteen..


Sunnuntaina oli miesten aamupäivä. H-hetki, jokaisen whiskyä nauttivan herrasmiehen elämässä. Suuntasimme siis paikalliseen viskitislaamoon, Tullibardine Distillery. Myös me mimmit tykättiin. Upeita tuoksuja vanhoissa tynnyreissä ja arvostan enemmän tämän kokemuksen jälkeen tätä juomaa, joka välillä aiheuttaa Jussille pistävän (nätisti sanottuna..) hengenhajun sunnuntai-aamuisin.
Tästä jatkui matka kohti Stonehavenia ja lohikäärmeitä ja prinsessoja, eli Dunnotar linnaa.
Kuvat kertokoon tunnelmasta. Oli todella kaunista.

Maanantai oli Peterhead-päivä. Käytiin shoppailemassa, rannalla ja tottakai Morrisonilla syömässä lounasta. Fish and Chips! Illalla syötiin hyvää biffiä ja Jamie inspiroitua salaattia. Tämän jälkeen pelattiin Party Aliasta, jonka saimme vierailtamme lahjaksi. Oliver osti matkamuistoksi stand-up koomikko Michael McIntyren DVD:n ja niihin iloisiin nauruihin meidän ensimmäisten vieraidemme visiitti loppui. Suosittelen tutustumaan tähän loistavaan koomikkoon, itse bongasin hänet Pupulandian Jenniltä.

Besitos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti