sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Snow, sea and malt

Tämä viikonloppu kului pitkälti ulkoilun parissa. Lauantaina köröteltiin aamusta puolentoista tunnin päähän Bennachien kukkuloille. Vuoriksi niitä ei oikein kehtaa sanoa, korkeutta on reilut 500 metriä, mutta koska ympäröivä maasto on matalaa niin ne erottuvat selkeästi ja niiltä on hienot näköalat. Tai niin meille on kerrottu, pilvet olivat sen verran alhaalla että meidän näköalat ulottuivat 50 metriä eteenpäin. Sen verran kukkuloilla oli kuitenkin korkeutta että ylhäällä oli lumi maassa ja tuli myös kotoisa olo kun onnistuin jäädyttämään sormet huipulla.


Sormet sulivat kuitenkin nopeasti kun pääsimme kotiin ja sain eteeni Lindan kotitekoisen burgerin ja English Pale Alen. Täällä on niin monta erilaista olutta, että vaikka joka päivä joisi eri oluen ei silti tulisi maistettua kuin murto-osa siitä mitä tällä maalla on tarjottavana mallasosastolla. Yritys on kaikesta huolimatta ollut kova, ja useampi kymmen erilaista olutta on jo tullut mahaan kaadettua. Viskejäkin on tullut maisteltua useampia, baarikaapissa uhkaavasti hupenevat tällä hetkellä Talisker ja Tullibardine, mutta suunnitelmissa on lisätä kokoelmaa lähiakoina. Ongelmana tuntuu olevan, että juomat kuluvat nopeammin kuin uusia ehtii ostaa.

Sunnuntaina suunnattiin ihan kotikylän viereen Bullers of Buchan -nimiseen paikkaan, josta löytyi komea romahtanut luola. Tarkoitus oli kävellä pitempäänkin rannikkoa pitkin, mutta sitten Skotlannin tuuli alkoi puhaltaa ja meidän erävarustus muuttui hyvin nopeasti alimitoitetuksi. Visiitti jäi siis tällä kertaa varsin lyhyeksi.


Kotimatkan varrelta löytyi vielä todella tyylikkään otsatukan omaavia Ylämaan härkiä. Pieni trimmaus saattaisi olla paikoillaan. Ensi viikolla lähdetään tsekkaamaan mitä Glasgowlla on tarjottavana.
 

1 kommentti:

  1. iMalt – The Best Single Malt Whisky App for the iPhone, iPad and iPod touch

    VastaaPoista